Linda geeft grip op bezoekers

Toerisme & leefbaarheid

in balans

Toerisme weer leuk voor iedereen

Massatoerisme

Toenemend massatoerisme zorgt dat steden als Amsterdam en Barcelona overlopen worden. Toerisme is goed, want het levert inkomsten en werkgelegenheid op, maar op sommige plekken loopt toerisme uit de hand. Het lijkt of iedereen dezelfde bucket list heeft en op dezelfde plek een selfie wil maken als zijn vrienden op social media.

Drukte en teleurstelling

Bij veel highlights is het té druk geworden. Rijen bij highlights en attracties lijken positief, want het gaat toch goed? Maar grote drukte gaat ten koste van de beleving en tevredenheid. Lange rijen, het moois eigenlijk niet goed kunnen zien en soms helemaal niet terecht kunnen. De hooggespannen verwachtingen van bezoekers worden niet waargemaakt en draaien uit op een teleurstelling. 

Draagvlak voor toerisme

 

Teleurgestelde bezoekers komen niet snel terug en negatieve mond-tot-mondreclame zorgt dat andere - met name hoogwaardige - bezoekers wegblijven. Wat overblijft zijn minder gewenste bezoekers, zoals de bucketlist- en uitgaanstoerist. Bewoners ervaren overlast van deze groeiende groep toeristen die zich bewust of onbewust ongepast gedragen. Daarnaast zorgt massatoerisme voor overbelasting van de openbare ruimte, infrastructuur en milieu. Bovendien profiteert niet iedereen van het toerisme dat zich vaak op enkele plekken concentreert. Gevolg is dat het draagvlak voor toerisme afneemt.

Maatregelen 

 

Veel toeristensteden en -regio’s nemen daarom maatregelen om toerisme onder controle te krijgen. Vaak zijn dit ongastvrije maatregelen die ten koste gaan van de bezoekbeleving. Ook wordt geprobeerd meer kwalitatieve bezoekers te trekken en deze vervolgens te spreiden over de regio, tot nu toe met weinig succes. Het lijkt ondoenlijk gastvrij voor toeristen te zijn én de leefbaarheid voor bewoners te verbeteren. Maar nu is er Linda, het Visitor Management Platform dat toerisme weer leuk maakt voor iedereen.  

Maak kennis met Linda

Het visitor management platform dat toerisme weer leuk maakt voor iedereen.

Linda lost het op

Linda begeleidt bezoekers, maakt hun verwachtingen waar en zorgt dat zij met onvergetelijke herinneringen naar huis gaan. Ze helpt bij het plannen van een bezoek en spreidt toeristen in tijd en ruimte om drukte en overlast voor de omgeving te voorkomen. Linda faciliteert duurzame groei van toerisme. 

360-graden aanpak

Samenwerking is essentieel om effectief te kunnen spreiden. Daarom hanteert Linda een unieke 360 graden aanpak, waarbij ze alle stakeholders bij toerisme verbindt en op slimme wijze volledig gedigitaliseerd laat samenwerken. Van bezoeker tot highlight en van ondernemer tot bewoner, Linda zorgt dat er continu en realtime afstemming plaatsvindt om toerisme optimaal te spreiden.

 

Linda is geboren uit onze ervaringen met diverse pilots met Amsterdam Smart City

Uitgangspunten van Linda

Linda gaat uit van verbinden, spreiden, verleiden en belonen. Deze uitgangspunten komen voort uit onze jarenlange ervaring in het sturen van grote groepen gebruikers.

 

Ook de Raad van de leefomgeving en infrastructuur (Rli) adviseert deze uitgangspunten bij het sturen van toerisme in het rapport Waardevol toerisme: onze leefomgeving verdient het. 

 

Benieuwd welke aanbevelingen nog meer aansluiten bij aanpak van Linda? Bekijk het rapport zelf en ontdekt hoe Linda prachtig concrete invulling geeft aan het beleid dat de Rli adviseert. 

Rapport-toerisme-Rli.jpg
 

Verbinden 

Afstemming is essentieel om ongecontroleerde drukte te voorkomen. Om afstemming tussen bezoekers en bestemmingen mogelijk te maken moet je eerst met elkaar in contact komen. Daarom verbindt Linda bezoekers met bestemmingen, voor de afstemming van de wensen van bezoekers en de beschikbaarheid van bestemmingen. 

Spreiden 

Highlights hebben een beperkte capaciteit, daar kan Linda niets aan veranderen. Wat Linda wel kan is beschikbare capaciteit optimaal benutten door bezoekers te spreiden in tijd en ruimte. Dat doet Linda door de plannen van bezoekers af te stemmen op de capaciteit van locaties. 

Verleiden 

Linda spreidt bezoekers door hen te verleiden tot het gewenste gedrag. Hiervoor gaat ze uit van de wensen van bezoekers, biedt ze passende alternatieven aan en maakt ze gebruik van gamification en rewards. 

Belonen 

Goed gedrag moet je belonen. Daarom beloont Linda bezoekers die flexibel zijn, kiezen voor alternatieven en zich aan gemaakte afspraken voor een bezoek houden. Dit gaat niet om geldelijke beloningen, maar het sparen van punten voor leuke extra’s of een voorkeursbehandeling op andere momenten. 

Op de hoogte blijven over Linda?

Abonneer op onze blog en ontvang updates over Linda en toerisme direct in uw e-mail. 

Voordelen

Linda geeft drukbezochte steden en highlights weer grip op toerisme dankzij de unieke 360 graden aanpak. Linda buigt massatoerisme en de bucket-list cultuur om naar hoogwaardig toerisme, waarbij bezoekers met mooie herinneringen naar huis gaan en bewoners weer trots zijn op hun stad. Ze laat meer attracties en ondernemers profiteren van groeiend toerisme.

 

Linda kijkt verder dan het begeleiden een eenmalig bezoek. Door de toegepaste concepten worden hoogwaardige bezoekers verleid tot een herhaalbezoek. Zo wordt met Linda geïnvesteerd in duurzaam toerisme voor de toekomst. 

 

Voor toerismebureaus en city marketing is Linda een fantastische tool om de netwerkfunctie in het gebied te verstevigen en tegelijkertijd vorm te geven aan het maatschappelijk debat over massatoerisme. 

Ontdek de voordelen voor populaire highlights, mooie alternatieve activiteiten, lokale ondernemers en toerisme dienstverleners.

Word partner van Linda

Linda kan het natuurlijk niet alleen, daarom zoekt ze zoveel mogelijk stakeholders bij toerisme die haar willen helpen bezoekers te spreiden en toerisme en leefbaarheid in balans te brengen. Ben je een populaire highlight en wil je de bezoekbeleving verbeteren én bijdragen aan spreiding van bezoekers over de stad? Of kan jouw locatie nog wel wat extra bezoekers gebruiken?

 

Meld je aan als partner van Linda! 

Linda is tourist tech

Linda is natuurlijk geen mens, maar een zeer geavanceerd online platform. Ze is een superplanner die vraag een aanbod matcht. Haar slimme brein coördineert de bezoeken van duizenden toeristen tegelijkertijd, die via web en app met haar communiceren. Linda is tourist tech.

 

Sluit eenvoudig aan op het Linda-platform, met behulp van toegankelijke interfaces. Bestaande eigen apps, websites en ticketing-systemen kunnen gewoon gebruikt worden. 

 

Partners worden opgenomen in onze Linda-app en website, maar er zijn ook white label versies beschikbaar in de huisstijl van jouw organisatie. Het is zelfs eenvoudig mogelijk Linda te integreren in bestaande apps en website met kant en klare bibliotheken en code. Het is dus heel eenvoudig om Linda ook bezoeken aan jouw locatie te laten managen.

 

Word vrijblijvend partner en probeer het zelf

The Driving Force
J.N. Wagenaarweg 6
1422 AK Uithoorn
 
KvK: 30143249
BTW: NL809332723B01
  • Onze Twitter pagina!
  • Onze LinkedIn pagina!
  • Onze Facebook pagina!