Experts in beter benutten

Meer dan 20 jaar ervaring in het spreiden van weggebruikers

Gedreven om verschil te maken 

Wie we zijn

The Driving Force is een eigenwijze start-up met 20 jaar ervaring. Groot geworden in Nederland, een van de meest dichtbevolkte landen in de wereld, zit beter benutten in onze genen. Met onze frisse blik en slimme software willen we de wereld een beetje mooier maken, door te helpen bestaande resources optimaal te benutten. 

Ons team bestaat uit gedreven en enthousiaste softwareontwikkelaars, consultants en marketeers. We worden blij van ons vastbijten in een vraagstuk en het bereiken van mooie resultaten. We houden niet van verspilling en geloven in de kracht van duurzame oplossingen en relaties.

Waarom we bestaan

De groeiende wereldbevolking, toenemende welvaart, urbanisatie en reislust, zorgen dat het op veel plaatsen steeds drukker wordt. Onze openbare ruimte en infrastructuur raken overbelast, met wachtrijen en files tot gevolg. De leefbaarheid en het milieu staan onder druk. De roep om het uitbreiden van infrastructuur is daarom sterk, maar dat is kostbaar en schadelijk voor de toch al kwetsbare leefomgeving. Bovendien wordt veel infrastructuur zeer inefficiënt benut. Op sommige momenten is het veel te druk, op andere momenten is heel rustig. Wij denken dat het ook anders kan.

Beter Benutten

Bij The Driving Force geloven we in het beter benutten van bestaande infrastructuur, door drukte te spreiden en efficiënter gebruik te maken van beschikbare capaciteit. Een effectieve en duurzame oplossing die overal toepasbaar is waar teveel mensen tegelijkertijd samen komen. Zoals in het verkeer, openbaar vervoer en natuurlijk toerisme. 

Onze geschiedenis

Beter benutten is onze core business sinds 1997. We hielpen Rijkswaterstaat meer auto’s over de snelwegen te laten rijden en zorgden voor 15 procent minder files in de regio Amsterdam. Tijdens projecten met Amsterdam Smart City, leerden we dat je de eindgebruiker moet betrekken bij de oplossing van piekdrukte. Door hun moment van infrastructuurgebruik af te stemmen en te coördineren, spreid je drukte effectief. Daarom hanteren wij de uitgangspunten: verbinden, spreiden, verleiden en belonen en hebben we een slim platform ontwikkeld dat in staat is duizenden mensen tegelijk te coördineren en spreiden: Linda!

Onze belofte

 

We beloven je een zeer betrokken partner te zijn, die geïnteresseerd is in jouw organisatie, mensen en uitdagingen. Met een frisse blik gaan we enthousiast aan de slag om een oplossing te realiseren waar jij en je gebruikers blij van worden. Daarbij zijn we soms best een beetje tikje eigenwijs, want we denken dat het altijd beter of slimmer kan. We werken graag intensief met je samen, want het is jouw kennis gecombineerd met onze expertise van beter benutten, die leidt tot de beste oplossing. 

Werken bij The Driving Force

 

Ons team bestaat uit gedreven en ondernemende marketeers, business developers, softwareontwikkelaars en systeemarchitecten. We houden niet van verspilling en dragen graag een steentje bij aan het welzijn van mens en planeet. Vandaar onze focus op beter benutten van wat er al is. Daarnaast wekken we stroom op met zonnepanelen en rijden we zoveel mogelijk elektrisch.

 

We werken informeel met elkaar samen en er is ruimte voor creativiteit en persoonlijke ontwikkeling. We faciliteren een gezonde levensstijl en sporten wekelijks samen op kantoor. Ben je nieuwsgierig en gedreven en lijkt je het wat om onderdeel te zijn van ons team?

The Driving Force
J.N. Wagenaarweg 6
1422 AK Uithoorn
 
KvK: 30143249
BTW: NL809332723B01
  • Onze Twitter pagina!
  • Onze LinkedIn pagina!
  • Onze Facebook pagina!